Для чого потрібні музичні заняття?



   Музичне виховання - багатогранний процес, який представляє собою формування особистості дитини, шляхом впливу на нього музики.

   Види музичної діяльності дітей на музичному занятті різноманітні:

 1. Спів.
 2. Слухання музики.
 3. Музично - ритмічні рухи.
 4. Ігри.
 5. Гра на дитячих музичних інструментах.
    
  Музичні здібності дітей формуються і проявляються лише в процесі музичної діяльності і занять, які формують певний фонд знань, умінь і навичок.

  Якщо дитину, нехай навіть музично обдаровану, не долучають до музичного мистецтва, якщо вона не слухає, не співає, не грає, то її задатки не розвиваються.

  Зміст занять будується таким чином, щоб забезпечувалося поступовий музичний розвиток кожної дитини. Завдання музичних занять: виховувати емоційний відгук на музику різного характеру.

  Глибоко хибною є думка тих батьків, які вважають, що можна не водити дитину на музичні заняття, а привести тільки на свято, що не принесе нічого окрім неприємностей для дитини. Все це відбувається, в силу незнання матеріалу, невміння виконати найпростіші танцювальні рухи, незнання слів пісень, невміння правильно і вчасно перешиковуватись. Дитина засмучується, плутається, нервує, часто плаче, заважає іншим дітям, які старанно вчили вірші, пісні, танці довгий час.

  До свята дітей готують поступово, спочатку вивчаючи слова і мелодії пісень, рухи танців, а потім йде знайомство з віршами і казками, герої яких будуть «приходити» на свято.

  Розучування матеріалу на свято триває близько двох місяців. Діти поступово розучують весь потрібний матеріал на музичних заняттях, а потім закріплюють з вихователями пройдений на музичному занятті матеріал, вчаться правильно і виразно вимовляти слова віршів і уривки з казок, закріплюють виконання окремих танцювальних рухів. Завдяки спільній і щоденній праці музичного керівника і вихователів, ви, батьки, маєте можливість побачити розвиток вокальних, акторських, танцювальних даних у своїх дітей. Але без допомоги батьків свята не буде. На свято дитина повинна прийти в карнавальному костюмі (якщо це Новий рік), потрібні атрибути для вправ, маски.

  Консультацію з оформлення костюма можна отримати у музичного керівника або у вихователя групи.

  Ви всі знаєте, що наздоганяти - це набагато важче, ніж поступово і вчасно вчити. Дітки, які не відвідують дитячий садок і мало відвідують, не дають іншим рухатися вперед і вчити щось нове, тому що доводиться повторювати і розучувати матеріал минулих занять. Не пропускайте музичні заняття без поважної причини, адже підготовка на музичному занятті завжди закінчується відкритим заходом - святом.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога